Microemulsion
Une microémulsion est une dispersion thermodynamiquement stable de deux liquides immiscibles, stabilisée par un (ou plusieurs) tensioactif(s). Microemulsions are clear, thermodynamically stable, isotropic liquid mixtures of oil, water and surfactant, frequently in combination with a cosurfactant. The aqueous phase may contain salt(s) and/or other ingredients, and the oil may actually be a complex mixture of different hydrocarbons and olefins. In contrast to ordinary . PHYSICOCHIMIE ET FORMULATION. Equipe ColloÏdeS Catalyse Oxydation.
Poitiers, JIREC, mars 2015 . Cette phase dispersée apparaît au microscope constituée de microgouttelettes de à 1micron de diamètre présentant un rapport surface sur volume maximal et un. Cet article présente brièvement les propriétés physico-chimiques des microémulsions en comparaison aux émulsions plus connues. This chapter is devoted to another important property of surfactants, that of stabilization of water-oil films and formation of microemulsions.
These are a special kind of colloidal dispersion that have attracted a great deal of attention because of their ability to solubilise otherwise insoluble materials. Industrial applications of . Along with the stability of proteins, the stability of the microemulsion is also important for effective delivery to the GI tract. The composition of the microemulsion greatly affects the stability of the microemulsion in the GI tract.
Penetration enhancer and protease inhibitors may also be incorporated in microemulsion. Contrairement aux macroémulsions, les microémulsions sont des systèmes monophasiques, thermodynamiquement stables, généralement transparents ou translucides, de faible viscosité, qui contiennent des microdomaines . Définitions Français : Retrouvez la définition de microémulsion. Dictionnaire, définitions, section_expression, conjugaison, synonymes, homonymes, difficultés, citations.
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